Klubovňa ponúka domácu kuchyňu (01.12.2014, 16:57)

V Bratislave začali nedávno pribúdať prevádzky jednej z najväčších gastronomických sietí v Bratislave. Pod názvom Klubovňa je už niekoľko mesiacov otvorená reštaurácia v blízkosti nákupného centra Centrál, obdobnú reštauráciu pred niekoľkými týždňami otvorili na Ventúrskej ulici. Navštívili sme preto KLUBOVŇU VENTÚSKA, ktorá je na rohu Erdödyho paláca.

Treba povedať, že Klubovňa je vlastne piváreň, ktorá má osloviť ľudí zo štvrte, v ktorej sa nachádza. V Bratislave sú zatiaľ dve, majú však pribudnúť ďalšie. Napriek tomu, že ide o sieť pivární, každá z nich má byť unikátna.

Na Ventúrskej je Klubovňa prispôsobená historickému jadru mesta. Na stenách sú smaltované tabule s názvami okolitých ulíc, nechýbajú historické fotografie Prešporka. Mobiliár je jednoduchý - masívne drevené stoly s dômyselným zárezom na pivné tácky uprostred, tonetky s originálnym koženým operadlom. Po oknami sú čalúnené lavice, namiesto vešiakov na stenách upravené otvárače piva. Z niekdajšej luxusnej reštaurácie, ktorá tu bola predtým, zostali noblesné toalety. Interiér je rozdelený na dve časti - hlavná s výčapným pultom je pre nefajčiarov, vpravo je samostatná miestnosť pre fajčiarov s vlastným výčapom. Ocenili sme, že tu nemusia nefajčiari prechádzať na toalety cez fajčiarsku miestnosť, ale je to naopak.

V ponuke majú tradičné jedlá domácej kuchyne a pivné špeciality. Nechýba nakladaný plesnivec (4,29 €), parenica (4,29 €), kozí syr (5,49 €), utopenec (2,99 €) či tlačenka (3,49 €). Pivárske desatoro sú vlastne predjedlá - ochutnali sme paštétu z kuracej pečene s tmavým pivom, podávanú s červenou repou a hriankami (3,99 €). Paštéta bola vynikajúca.

Z ponuky polievok sme si dali vývar zo sliepok a kurčiat s trhaným mäsom, domácimi slížikmi a zeleninou a na požiadanie s pretlačeným cesnakom (2,89 €). Vývar bol síce mútny, ale chuťovo v poriadku. Ako hlavné jedlo sme si dali paprikáš z bravčových líčok so špenátovým pyré a špeclami s pažítkou (7,49 €). Porcia bola síce trochu menšia, ako sme očakávali, ale jedlo bolo veľmi dobré. Zato poriadna porcia boli hovädzie rebrá v marináde z červeného vína (12,99 €). Ocenili sme, že to neboli len kosti, ale aj poriadne kusy mäsa. Ďalej sme si dali hovädzí pupok (13,99 €) s horčicovo-pomarančovou omáčkou (0,79 €). Bol vynikajúci.

V pestrej ponuke sme objavili aj hríbového kuba, halušky, klobásky, zapekané zemiaky, ale aj čerstvo pečené posúchy na smotanovom či paprikovom základe.

Ponuka jedál je tu fakt bohatá a chuť by sme mali aj na ďalšie jedlá. Tie ochutnáme nabudúce.

Naše hodnotenie: 4,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.